Akcija u OŠ Sava Žebeljan u Crepaji

Akcija u OŠ Sava Žebeljan u Crepaji

U Osnovnoj školi Sava Žebeljan u Crepaji, održali smo još jednu akciju iscrtavanja stensila. U saradnji sa Omladinskom organizacijom Crepaja i uz podršku i saglasnost direktorke škole, Nine Petrov učenici su zidove škole ukrasili porukama #LjubavNijeNasilje u sklopu kampanje „Mogu da neću!“ i na taj način dali svoj doprinos.
Inicijatorka ove akcije je bila Dragana Kokora iz Omladinske organizacije Crepaja uz čiju inicijativu smo se povezali sa školom i njoj dugujemo posebno hvala.
Dragana smatra da je ova akcija iznikla iz potrebe da se o nasilju govori sve više, posebno u malim mestima kao što je Crepaja. “Smatram da nasilje ne možemo iskoreniti ali da ako budemo pričali o tome, možemo da utičemo na njegovo smanjenje. O nasilju se ne sme ćutati i nasilje nije sramota za onog ko ga doživljava već za onog ko je nasilnik. Ova akcija je važna za mlade u mojoj lokalnoj zajednici jer ona poručuje da, kao devojke i žene, imamo pravo da se izborimo za sebe ali i druge. A muškarcima poručuje da to naše pravo štite i brane. Kao što sam rekla, svi su zadovoljni akcijom i svi smo se lepo proveli :)”

U narednim mesecima očekujemo sve više ovakvih akcija i pozivamo sve učenice i učenike osnovnih i srednjih škola da pokažu inicijativu i podstaknu upravu škole na iscrtavanje stensila u svom mestu. Hvala Dragani, Omladinskoj Organizaciji Crepaja i OŠ ‘’Sava Žebeljan’’.


Ova akcija je sprovedena u okviru kampanje Mogu da neću…