AVON podržao kampanju “Mogu da neću.Ljubav nije nasilje”

AVON podržao kampanju “Mogu da neću.Ljubav nije nasilje”

 

Čuvena svetska kompanija AVON, koja u svom logu ima naziv “the company form woman”, odlučila je da podrži našu kampanju “Mogu da neću. Ljubav nije nasilje” i pomogne nam da nastavimo sa našim aktivnostima!

 

Početkom marta, Autonomni ženski centar (AŽC), koji stoji iza kampanje “Mogu da neću. Ljubav nije nasilje”, dobio je od kompanije AVON donaciju za nastavak edukacije mladih o različitim vrstama nasilja. Na svečanosti prilikom uručenja donacije, Sanja Pavlović iz AŽC je istakla da je planirano da se tokom jednog vikenda ove godine organizuje kamp za 60 devojčica iz cele Srbije na kom bi one stekle nova znanja ali i priliku da grade svoje ženske mreže prijateljstva i solidarnosti. Donacija kompanije AVON, na ovaj način će direktno podržati edukaciju devojčica u sferi rodno zasnovanog nasilja.

 

Problem nasilja nad ženama je jedan od najčešćih vidova kršenja ljudskih prava svuda u svetu a osnaživanje žena je deo misije kompanije AVON, rekla je Miroslava Marjanović Pavlović, direktorka ove kompanije za Jadranski region, dodavši da veruje da mladi tim edukatora “Mogu da neću. Ljubav nije nasilje” može da “doprinese da devojke u Srbiji budu svesnije svojih prava i izgrade samopoštovanje”.

 

U znak zahvalnosti, AŽC je uručio roze plašt samopoštovanja kompaniji Avon koja se obavezala da će ga ogrnuti na ramena što većeg broja devojaka širom Srbije kako bi ih osnažila i ohrabrila da kažu NE nasilju.

 

Plašt koji simbolizuje žensku snagu i hrabrost kreativno je rešenje poznate dizajnerke Ane Ljubinković koja je na ovaj način podržala akciju “Reci NE nasilju nad ženama”, koju je AVON nedavno pokrenuo. Podršku akciji pružile su i brojne poznate ličnosti kao što su glumice Isidora Simijonović i Dara Džokić, voditeljka Maja Nikolić, pevačica Ivana Peters i sportistkinja Nataša Kovačević.

 

I tim “Mogu da neću” im se zahvaljuje na podršci, nastavljajući da plašt samopoštovanja stavlja na ramena devojaka širom Srbije!

 

 

 

 


Ova akcija je sprovedena u okviru kampanje Mogu da neću…