AŽC učestvovao u komisiji za odabir najboljih radova na konkursu „Svi zajedno za rodnu ravnopravnost“

AŽC učestvovao u komisiji za odabir najboljih radova na konkursu „Svi zajedno za rodnu ravnopravnost“

Predstavnica Autonomnog ženskog centra koja radi na preventivnom programu sa mladima, učestvovala je u radu komisije za odabir najboljih radova na konkursu za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola „Svi zajedno za rodnu ravnopravnost“. Konkurs su zajedno sproveli Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Ambasadom Francuske u Srbiji i Francuskim institutom u Srbiji. Komisija je donela odluku da se nagradi svih 117 pristiglih radova „za doprinos prevenciji rodnih stereotipa i svih oblika rodno zasnovanog nasilja i diskriminacije“, a jedna od nagrada su i „Mogu da neću“ nalepnice.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, konkurs je raspisan 25. novembra 2019. godine, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama, a ove godine povodom istog dana nagrade su poslate u osnovne i srednje škole za sve koji su poslali svoje radove u okviru kategorija literarnog dela, video zapisa, muzičkog dela, likovnog dela i fotografije.

Nagrade su svakom od učesnika i učesnica dodelili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Francuski institut u Srbiji, Autonomni ženski centar u vidu „Mogu da neću“ nalepnica, kao i drugi donatori.
Saopštenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostupno je na ovom linku.


Ova akcija je sprovedena u okviru kampanje Mogu da neću…