Mogu da neću na Rok kampu za devojčice!

Mogu da neću na Rok kampu za devojčice!

Ove godine smo imale priliku da posetimo prvi dan jedinog Rok kampa za devojčice u ovom delu Evrope!

 

Rok kamp za devojčice pokrenula je grupa mladih aktivistkinja i muzičarki okupljenih oko programa FEMIX sa željom da se nijedna devojčica ne oseti usamljeno zbog svojih interesovanja, bio to ples, sport, ili – sviranje u rok bendu!

 

Osim razvijanja muzičkih sposobnosti i rokanja uz opasno dobru muziku, kamp je osmišljen tako da ohrabri i edukuje mlade devojke i da im pruži priliku da se muzički izraze. Zbog toga u okviru kampa organizuju i radionice gde razgovaraju o predrasudama i stereotipima, rade na samopouzdanju i tremi kod devojčica, ohrabruju njihove talente i potencijale.

 

 

Mi smo presrećne što smo mogle da se uključimo onako kako znamo najbolje – kroz ohrabrivanje devojčica! Održale smo „Mogu da neću“ radionicu i razgovarale sa njima o tome šta su stvari za devojčice, a šta za dečake. I došle smo do zajedničkog odgovora – za devojčice je baš sve što one požele za sebe!

 

 

Mi im želimo uspešne naredne dane na Rok kampu, mnogo zanimljivih razgovora, razbijanje još mnogo predrasuda, rokanje najbolje muzike i dugo sećanje na poruke koje su jedna drugoj pisale i podsećale se šta sve mogu, a na šta treba da kažu „Mogu da neću!“
Zahvaljujemo se Femixu na pozivu i na važnom poslu koji rade sa devojčicama!

 

 

Pozivamo vas sve na Prvi koncert nove generacije rokerki u nedelju, 1. jula od 13h na otvorenoj bini Eko centra „Radulovački“ – Mitropolita Stratimirovića 5 u Sremskim Karlovcima!


Ova akcija je sprovedena u okviru kampanje Mogu da neću…