‘Mogu da neću’ radionice u školama pomogle mladima da nauče više o digitalnom seksualnom i rodno zasnovanom nasilju

‘Mogu da neću’ radionice u školama pomogle mladima da nauče više o digitalnom seksualnom i rodno zasnovanom nasilju

Autonomni ženski centar je kroz aktivnosti na projektu ‘Mogu da neću’ organizovao radionice za mlade širom gradova Srbije. Radionicama su prisustvovali mladi 15-19 godina. Iako smo neke od radionica morale da održimo online usled mera zbog COVID-19 pandemije, cilj je ipak ispunjen! U okviru 16 radionica obučile smo čak 296 mladih, odnosno 227 devojčica i 69 dečaka.

Radionice su organizovane u saradnji sa 10 srednjih škola iz 8 gradova, kao i na osnovu otvorenih poziva koji su okupili učesnice iz dodatnih 15 gradova. Polaznice/i su nakon radionica pokazale/i veće znanje i veću svest o tome šta je digitalno nasilje i nasilje u vezama.

Želimo da mladim devojčicama i dečacima pomognemo da razumeju svet oko sebe, da budu bezbedni u digitalnom svetu i da znaju da iskažu svoja osećanja. Radionice su odličan način za povezivanje mladih, mesto gde otvoreno i slobodno mogu da kažu svoje mišljenje i da nauče mnogo novih stvari koje nisu imali koga da pitaju.

Nadamo se i budućim radionicama, a svim polaznicama i polaznicima, kao i timu vršnjačkih edukatorki, veliko hvala na učešću!


Ova akcija je sprovedena u okviru kampanje Mogu da neću…