Mogu da neću u Evropi

Naš prkosni slogan – “Mogu da neću” čuće se od ovog proleća i u Španiji, Hrvatskoj i Mađarskoj!

Razni prevodioci trude se da pronađu frazu koja na najbolji način oslikava našu poruku – da, može nam se da nešto nećemo.

Naime, projekat iz kog je proistekla kampanja “Mogu da neću” a koji je bio posvećen edukaciji devojčica i devojaka o rodno zasnovanom nasilju, nastaviće se kroz saradnju sa sestrinskim organizacijama iz susednh Hrvatske i Mađarske ali i Španije. Na ovaj način, naše ideje i kampanjske poruke sele se u još tri zemlje Evrope.

Autonomni ženski centar, koji koordinira ovim, sada međunarodnim projektom, zainteresovao je i organizacije „Fundacion Privada INDERA“ iz Španije, „CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Hrvatske i „Nők A Nőkért Együtt Az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) iz Mađarske, za istu ideju i okupio ovaj ženski internationalni tim.

Ovog proleća krećemo ponovo sa novim pričama a fokusiraćemo se na digitalno rodno zasnovano i seksualno nasilje u partnerskim vezama mladih. Ideja nam je da o tome pričamo sa mladim devojkama, srednjoškolkama, ali i da otvoreno govorimo sa nastavnicima i nastavnicama o toj temi.

U narednih godinu i po dana, do leta 2021.godine pričamo naše “Mogu da neću” priče i na mađarskom, španskom i hrvatskom jeziku. Pratite nas!


Ova akcija je sprovedena u okviru kampanje Mogu da neću…