Objavljena publikacija “#ToNijeLjubav!” Saznaj šta ljubav nije

Objavljena publikacija “#ToNijeLjubav!” Saznaj šta ljubav nije

Organizacija Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Hrvatske izdala je publikaciju #ToNijeLjubav koju je Autonomni ženski centar uz podršku vršnjačkih edukatorki, prilagodio na srpski jezik. Publikacija se bavi temama koje se svakodnevno pojavljuju u vezama mladih i ukazuje na negativna i loša ponašanja u vezi.

Važno je da znamo da i u vezi imamo pravo na svoj prostor, svoje vreme i svoje društvo. Postaviti lične granice je jedna od primarnih stvari, a ova publikacija ti pomaže da dođeš do odgovara kako to da učiniš.

Druge važne teme koje su obrađene ovim izdanjem su tema sekstinga, kako da budeš bezbedna i oprezna, kao i tema pristanka na seksualne odnose, koja je jedna od najvažnijih tema za mlade devojke. Ove i brojne druge važne teme su porvučene kroz publikaciju To nije ljubav i veoma ti savetujemo da je pročitaš! 🙂 U njoj možeš pronaći mnogo saveta i potencijalnih rešenja za situacije iz kojih ne umeš sama da izađeš, a stid te je da razgovaraš sa roditeljima. Potraži osobu sa kojom možeš biti otvorena, bilo da je to drugarica, školski psiholog, rodbina ili neko treći. Naš telefon ti je uvek otvoren i možeš nas pozvati na 0800/100-007 ili nam pisati na društvenim mrežema, na profilima Mogu da neću i Autonomni ženski centar.

Link ka publikaciji #To nije ljubav


Ova akcija je sprovedena u okviru kampanje Mogu da neću…