PREMIJERA ’’MOGU DA NEĆU’’ PESME!

PREMIJERA ’’MOGU DA NEĆU’’ PESME!

Đaci Muzičke škole „Stanković“ su se priključili Mogu da neću ekipi na najlepši način! Napisali su i komponovali pesmu pod nazivom Mogu da neću koja opisuje ono što su naučili na radionici.

 

Juče smo najzad imali premijeru pesme i spota i ponosno predstavili šta smo zajedno napravili <3

 

Učenice i učenici, koji su zajedno izveli pesmu, rekli su medijima da su im radionice na kojima su razgovarali o kvalitetnim partnerskim vezama pomogle da otvoreno govore o svojim problemima, ali i da prepoznaju neke forme nasilja koje do tada nisu umele.

 

„Nije ljubav ako moraš da mu se javljaš na dva minuta, ako ti čita poruke, ako te ponižava pred društvom, ako te vređa, ako ti ne veruje… Kad ovo kažete, mislite da većina devojaka razume ove poruke, ali kroz razgovor sa njima shvatite da mnoge ne umeju da prepoznaju sve oblike nasilja“, kaže naša Sanja Pavlović, aktivistkinja Autonomnog ženskog centra.

 

Ona je dodala da je od početka u aktivnostima ove kampanje učestvovalo više od 9000 mladih ljudi, da su razgovarali sa oko 700 srednjoškolki i srednjoškolaca i organizovali 60 javnih akcija u 15 gradova. Najveću pažnju mladih privlačile su diskusije na teme različitih oblika diskriminacije, kao i kontrole u vezi, a posebno ljubomore, za koju sada ovi mladi ljudi znaju da predstavlja jedan od nasilnih obrazaca.

 

Kampanju nastavljamo tokom ove godine među studentkinjama i na fakultetima po Srbiji s ciljem da se otvorenije govori o seksualnom uznemiravanju.

 

Pogledaj spot za pesmu Mogu da neću!

 

 


Ova akcija je sprovedena u okviru kampanje Mogu da neću…