Publikacija 3V – volim, verujem, vrednujem sebe nam govori kako da sebe stavimo na prvo mesto

Publikacija 3V – volim, verujem, vrednujem sebe nam govori kako da sebe stavimo na prvo mesto

Magazin za mlade 3V – Volim, verujem, vrednujem pripremile su zajedno organizacije iz Hrvatske, Mađarske, Španije i Srbije. Ova publikacija ukazuje devojčicama i devojkama, ali i momcima, na to da treba da poštuju sebe i da budu u odnosima u kojima ih partner/partnerka poštuje.

U tinejdžerskim godinama često ljubav ne vidimo kao uzajamno vrednovanje i ravnopravan odnos, već doživljavamo od partnera ljubomoru i kontrolu i mislimo da je to ljubav.

Publikacija je prevedena na srpski jezik i možeš je pronaći na ovom linku. U njoj se nalaze brojni saveti i potencijalni načini kako da se izboriš za sebe. Osim toga, tu je i zabavno/edukativni deo, poput rešavanja kvizova. Pažljivo smo birale pitanja kako bi, kada odgovoriš na njih, mogla da znaš da li su u vezi u kojoj te partner/partnerka previše kontroliše ili je u pitanju ljubav.

Takođe, ovde možeš naći i brojne savete kako da se zauzmeš za sebe, kako da iskažeš svoje potrebe i kako da kažeš NE, a da to bude shvaćeno od strane slušaoca.

Pitanje ljubomore je nešto što je veoma prisutno u tinejdžerskim vezama, ali i u kasnijim odnosima, kada se smatramo zrelim osobama. Možeš da uradiš test da saznaš da li je tvoj partner ili partnerka ljubomoran/a, ali i da pročitaš savete kako da se izboriš sa svojom ljubomorom ukoliko postoji. Ljubomora ne utiče dobro na vezu jer podstiče kontrolu, koja drugu osobu ograničava.Ove i još brojne druge teme objavljene su u publikaciji 3V – Volim, verujem, vrednujem sebe, obavezno je pročitaj i piši nam da li ti je pomogla!


Ova akcija je sprovedena u okviru kampanje Mogu da neću…